Nasturcja to kwiat, który od dawna już doceniany jest w kuchni, gdyż szczególnie dobrze sprawdzi się jako dodatek w kulinariach. Jej bogaty, charakterystyczny smak wspaniale wzbogaci smak pikli, sałatek warzywnych oraz surówek. Ze względu na szczególny,…
Nasiona pokrzywy – Urtica dioica Nazwa polska: Pokrzywa zwyczajna, nasiona pokrzywy Nazwa botaniczna: Urtica dioica L. Rodzina botaniczna: Urticaceae – pokrzywowate Surowiec: nasiona Opis produktu Nasiona pokrzywy pochodzą z pokrzywy zwyczajnej (Urtica…
Nasiona pokrzywy – Urtica dioica Nazwa polska: Pokrzywa zwyczajna, nasiona pokrzywy Nazwa botaniczna: Urtica dioica L. Rodzina botaniczna: Urticaceae – pokrzywowate Surowiec: nasiona Opis produktu Nasiona pokrzywy pochodzą z pokrzywy zwyczajnej (Urtica…
Kora neem jest po zbiorze suszona na powietrzu, porcjowana i pakowana . Stosowany jest (podobnie jak liście neem) jako baza do sporządzania nalewek oraz jako dodatek do produkcji kosmetyków i środków do pielęgnacji ciała, takich jak mydła, szampony,…
Kora neem jest po zbiorze suszona na powietrzu, porcjowana i pakowana . Stosowany jest (podobnie jak liście neem) jako baza do sporządzania nalewek oraz jako dodatek do produkcji kosmetyków i środków do pielęgnacji ciała, takich jak mydła, szampony,…
Niepokalanek pospolity – owoc Nazwa polska: Niepokalanek pospolity – owoc Nazwa botaniczna: Vitex agnus-castus L. Nazwa surowca: Agni casti fructus Rodzina botaniczna: Lamiaceae (jasnotowate) Opis produktu Owoc niepokalanka pospolitego (Vitex agnus-castus…
Niepokalanek pospolity – owoc Nazwa polska: Niepokalanek pospolity – owoc Nazwa botaniczna: Vitex agnus-castus L. Nazwa surowca: Agni casti fructus Rodzina botaniczna: Lamiaceae (jasnotowate) Opis produktu Owoc niepokalanka pospolitego (Vitex agnus-castus…
Nopal jest hiszpańską nazwą kaktusa opuncji figowej. Jego liście są niezwykle popularną przyprawą na Półwyspie Iberyjskim. Nopal jest bogaty w Składniki: odżywcze oraz zdrowotne. Jest całkowicie naturalny i hipoalergiczny. Źródło soli mineralnych oraz…
Oczar wirginijski – kora mielona na pył (Hamamelis virginiana) Nazwa polska: Oczar wirginijski Nazwa botaniczna: Hamamelis virginiana L. Rodzina botaniczna: Oczarowate (Hamamelidaceae) Surowiec: Kora oczaru wirginijskiego, mielona na pył (Hamamelidis…
Oczar wirginijski – kora mielona na pył (Hamamelis virginiana) Nazwa polska: Oczar wirginijski Nazwa botaniczna: Hamamelis virginiana L. Rodzina botaniczna: Oczarowate (Hamamelidaceae) Surowiec: Kora oczaru wirginijskiego, mielona na pył (Hamamelidis…
Ogórecznik należy do rodziny szorstkolistnych. Wywodzi się z krajów śródziemnomorskich i to tam można go napotkać w stanie naturalnym. Ogórecznik znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce. Wspaniale oczyszcza skórę i zamyka pory, pozostawiając cerę…
Ogórecznik należy do rodziny szorstkolistnych. Wywodzi się z krajów śródziemnomorskich i to tam można go napotkać w stanie naturalnym. Ogórecznik znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce. Wspaniale oczyszcza skórę i zamyka pory, pozostawiając cerę…
Ogórecznik ziele krojone – Borago officinalis L. Nazwa polska: Ogórecznik lekarski Nazwa botaniczna: Borago officinalis L. Rodzina botaniczna: Ogórecznikowate (Boraginaceae) Surowiec: ziele krojone Opis produktu Ogórecznik ziele krojone to suszony…
Ogórecznik ziele krojone – Borago officinalis L. Nazwa polska: Ogórecznik lekarski Nazwa botaniczna: Borago officinalis L. Rodzina botaniczna: Ogórecznikowate (Boraginaceae) Surowiec: ziele krojone Opis produktu Ogórecznik ziele krojone to suszony…
Ogórki kwaszone, zwane także kiszonymi, to produkt pełen smaku i zdrowia. Jest podstawą wielu dań kuchni polskiej. Ogórki kwaszone liofilizowane są doskonale, ale naturalnie zakonserwowane dzięki czemu pozostają świeże i smaczne przez długi czas. Polecane…
Świeże ogórki są doceniane nie tylko ze względu na swój smak i wartości spożywcze, ale także ze względu na jego wykorzystanie w kosmetyce. Zdrowy, pełen mikro- i makroelementów. Jest suszony sublimacyjnie, co pomaga zachować świeżość oraz walory smakowe…
Olej kokosowy jest niezwykle popularny, znany przede wszystkim ze swojej uniwersalności. Olej rafinowany doskonale nadaje się do gotowania, gdyż w wyniku produkcji traci naturalny posmak i zapach kokosa. Produkowany z kopry, twardego miąższu orzecha…
Świeże tłoczenie konopi siewnej sprawia, że olej z niej się wydobywający jest naturalny, pozbawiony sztuczności czy chemii. Jest wykorzystywany w gastronomii, kosmetyce, farmaceutyce oraz kilku innych przemysłach. Ma szereg właściwości drogocennych dla…
Silny antyoksydant, olej roślinny, który swoimi właściwościami sprawia, że jest jednym z najbardziej pożądanych olejów na świecie. Jest hipoalergiczny, całkowicie naturalny, ma delikatny zapach ziołowy, który nie jest wyczuwalny na skórze po aplikacji.…
infor NAJWAŻNIEJSZE CECHY SKŁAD: dziegieć brzozowy - 100,0%. Należy dodać 10–30% oleju do maści, 3% do kremów i balsamów, 5% do szamponów i mydeł, 3% do płynów po goleniu, 3% do perfum oraz 10–50% do innych produktów pielęgnacyjnych. Przeciwwskazania:…
Wyjątkowy olej z kiełków pszenicy jest uniwersalnym i naturalnym kosmetykiem do stosowania dla pielęgnacji włosów. Pszenica zawiera szereg minerałów i witamin, w tym biotynę, która doskonale wpływa na regenerację i odżywianie włosów. Pszenica jest często…