Olej kokosowy jest niezwykle popularny, znany przede wszystkim ze swojej uniwersalności. Olej rafinowany doskonale nadaje się do gotowania, gdyż w wyniku produkcji traci naturalny posmak i zapach kokosa. Produkowany z kopry, twardego miąższu orzecha…
Rafinowany, chemicznie oczyszczony i przygotowany, specjalnie tłoczony i obrabiany w wysokiej temperaturze olej kokosowy ma wiele zastosowań. Obok klasycznego wykorzystania do smażenia w kuchni może także być stosowany w kosmetyce, farmaceutyce czy chemii.…
Rafinowany, chemicznie oczyszczony i przygotowany, specjalnie tłoczony i obrabiany w wysokiej temperaturze olej kokosowy ma wiele zastosowań. Obok klasycznego wykorzystania do smażenia w kuchni może także być stosowany w kosmetyce, farmaceutyce czy chemii.…
Pochodzący z Indii, stworzony przez naturę dla zdrowia i urody. Pozyskiwany z miodły indyskiej, zwanej także drzewem margosa. Uniwersalne zioło, tzw. „roślina obiecana”. Pozyskiwany z nasion, ma barwę ciemnobrązową, gorzki w smaku. Używany głównie w…
Pochodzący z Indii, stworzony przez naturę dla zdrowia i urody. Pozyskiwany z miodły indyskiej, zwanej także drzewem margosa. Uniwersalne zioło, tzw. „roślina obiecana”. Pozyskiwany z nasion, ma barwę ciemnobrązową, gorzki w smaku. Używany głównie w…
Silny antyoksydant, olej roślinny, który swoimi właściwościami sprawia, że jest jednym z najbardziej pożądanych olejów na świecie. Jest hipoalergiczny, całkowicie naturalny, ma delikatny zapach ziołowy, który nie jest wyczuwalny na skórze po aplikacji.…
Olej z nasion baobabu jest sekretem Afryki. Naturalny, wysokogatunkowy olej stosowany jest przede wszystkim na problemy skóry, włosów czy paznokci. Niezwykle uniwersalny, wykazuje działanie ochronne. Bogaty w kwasy i witaminy. Stosowanyw farmaceutyce…
Olej z nasion baobabu jest sekretem Afryki. Naturalny, wysokogatunkowy olej stosowany jest przede wszystkim na problemy skóry, włosów czy paznokci. Niezwykle uniwersalny, wykazuje działanie ochronne. Bogaty w kwasy i witaminy. Stosowanyw farmaceutyce…
Krokosz barwierski jest rośliną o błyszczących liściach. To właśnie z tej rośliny powstaje wyjątkowy olej, który zachwyca swoimi właściwościami. Jest wykorzystywanyw medycynie naturalnej, w farmaceutyce oraz kosmetyce. Dzięki składnikom w nim zawartym…
Doskonały olej pochodzący z niezwykłej rośliny, krokosza barwierskiego, którego charakterystyczne, błyszczące, ciemnoczerwone liście są źródłem wielu drogocennych składników. Olej z krokosza może być stosowany na zewnątrz naszego ciała, jak i wewnątrz.…
Niewielki krzew, który przez swoje niezwykłe właściwości jest wykorzystywanyw wielu dziedzinach od pokoleń. Stosowany w medycynie, farmaceutyce czy kosmetyce. Idealny do pielęgnacji skóry, do gojenia ran czy przy schorzeniach skórnych. Wykazuje właściwości…
Olej z mango ma stałą konsystencję, nieco podobną do oleju kokosowego. Z tego też powodu nazywany bywa masłem. Stosowany w kosmetyce jako środek do pielęgnacji skóry, pomocny przy drobnych ranach czy skaleczeniach. Nadaje się do każdego rodzaju skóry,…
Niezwykła moc bazylii odkryta została już około 5 tysięcy lat temu. Od tamtej pory ludzkość wykorzystuje bazylię na wiele sposobów. Królewski olejek eteryczny z bazylii uzyskiwany jest poprzez destylację kwitnącego ziela. Jego smak jest świeży, ma lekko…
Choć ojczyzną drzewa bergamotowego są Indie, to obecnie uprawiane są one właściwie jedynie we Włoszech. Pomarańcza bergamota jest rośliną niezwykłą. Produkcja olejku jest trudna. Powstaje on z zewnętrznej części skórki, poprzez prasowanie i destylowanie…
Niezwykle popularny olejek eteryczny otrzymywany z liści eukaliptusa. Jego specyficzny zapach pozwala na wykorzystywanie go w przemyśle perfumeryjnym. Stosowany również w aromaterapii, medycynie, farmaceutyce i kosmetyce. Działa kojąco i relaksująco,…
Naturalny, wyjątkowo rześki i świeży olejek eteryczny powstały z paczulki wątłej. Jest to roślina pochodząca z tropikalnych rejonów Azji. Doskonały do odstraszania owadów. Działa uspokajająco i relaksująco. Olejek często obecny w kosmetyce oraz farmaceutyce.…
Jeden z podstawowych, całkowicie naturalnych olejków stosowany w aromaterapii. Do jego wytworzenia potrzebujemy świeżych kwiatów z orientalnego drzewa Ylang-Ylang, które poddaje się procesowi destylacji. Stosowany w przemyśle kosmetycznym i medycznym.…
Mandarynka to uspokajający olejek eteryczny o słodkim, pikantnym aromacie, podobnym do pomarańczy. Pomaga przy okazjonalnej drażliwości nerwowej. Doskonały olejek poprawiający nastrój i zapewniający poczucie bezpieczeństwa. Mandarynka jest również bogata…
Mandarynka to uspokajający olejek eteryczny o słodkim, pikantnym aromacie, podobnym do pomarańczy. Pomaga przy okazjonalnej drażliwości nerwowej. Doskonały olejek poprawiający nastrój i zapewniający poczucie bezpieczeństwa. Mandarynka jest również bogata…
Oliwnik – owoc liofilizowany Naturalna moc owoców w chrupiącej formie Liofilizowany owoc oliwnika to wyjątkowa przekąska dla osób ceniących naturalny smak i wysoką jakość. Dzięki procesowi liofilizacji owoce zachowują swój charakterystyczny aromat,…
Oliwnik – owoc liofilizowany Naturalna moc owoców w chrupiącej formie Liofilizowany owoc oliwnika to wyjątkowa przekąska dla osób ceniących naturalny smak i wysoką jakość. Dzięki procesowi liofilizacji owoce zachowują swój charakterystyczny aromat,…
olsza olcha kora alnus cortex liście :Na długich łodygach tworzą się fioletowe lub szare pąki liściowe, a ciemnozielone liście o długości 3–9 cm mają kształt rakiety, są skórzaste i mają ząbkowane krawędzie. Końcówka liścia nigdy nie jest spiczasta…
Opopanax. — Konkretny sok lub oleo-guma-żywica Opopanax chironium Kch. (Pastinaca Opopanax L., Fam. Umbelliferae). Ten gatunek pasternaku ma gruby, żółty, mięsisty, wieloletni korzeń, z którego co roku wyrasta silna, rozgałęziona łodyga, szorstka u nasady,…