Kora neem jest po zbiorze suszona na powietrzu, porcjowana i pakowana . Stosowany jest (podobnie jak liście neem) jako baza do sporządzania nalewek oraz jako dodatek do produkcji kosmetyków i środków do pielęgnacji ciała, takich jak mydła, szampony,…
Niepokalanek pospolity – owoc Nazwa polska: Niepokalanek pospolity – owoc Nazwa botaniczna: Vitex agnus-castus L. Nazwa surowca: Agni casti fructus Rodzina botaniczna: Lamiaceae (jasnotowate) Opis produktu Owoc niepokalanka pospolitego (Vitex agnus-castus…
Niepokalanek pospolity – owoc Nazwa polska: Niepokalanek pospolity – owoc Nazwa botaniczna: Vitex agnus-castus L. Nazwa surowca: Agni casti fructus Rodzina botaniczna: Lamiaceae (jasnotowate) Opis produktu Owoc niepokalanka pospolitego (Vitex agnus-castus…
Niepokalanek znany był już od czasów starożytnych, kiedy zwrócono uwagę na jego szczególny i dobroczynny wpływ na kobiety. Do dziś zioło to, cenione ze względu na szereg dobroczynnych właściwości, nazywane jest „kobiecym ziołem”. Niepokalanek pospolity…
Niepokalanek znany był już od czasów starożytnych, kiedy zwrócono uwagę na jego szczególny i dobroczynny wpływ na kobiety. Do dziś zioło to, cenione ze względu na szereg dobroczynnych właściwości, nazywane jest „kobiecym ziołem”. Niepokalanek pospolity…
Oczar wirginijski – kora mielona na pył (Hamamelis virginiana) Nazwa polska: Oczar wirginijski Nazwa botaniczna: Hamamelis virginiana L. Rodzina botaniczna: Oczarowate (Hamamelidaceae) Surowiec: Kora oczaru wirginijskiego, mielona na pył (Hamamelidis…
Oczar wirginijski – kora mielona na pył (Hamamelis virginiana) Nazwa polska: Oczar wirginijski Nazwa botaniczna: Hamamelis virginiana L. Rodzina botaniczna: Oczarowate (Hamamelidaceae) Surowiec: Kora oczaru wirginijskiego, mielona na pył (Hamamelidis…
Ogórecznik należy do rodziny szorstkolistnych. Wywodzi się z krajów śródziemnomorskich i to tam można go napotkać w stanie naturalnym. Ogórecznik znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce. Wspaniale oczyszcza skórę i zamyka pory, pozostawiając cerę…
Ogórecznik należy do rodziny szorstkolistnych. Wywodzi się z krajów śródziemnomorskich i to tam można go napotkać w stanie naturalnym. Ogórecznik znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce. Wspaniale oczyszcza skórę i zamyka pory, pozostawiając cerę…
Ogórecznik ziele krojone – Borago officinalis L. Nazwa polska: Ogórecznik lekarski Nazwa botaniczna: Borago officinalis L. Rodzina botaniczna: Ogórecznikowate (Boraginaceae) Surowiec: ziele krojone Opis produktu Ogórecznik ziele krojone to suszony…
Ogórecznik ziele krojone – Borago officinalis L. Nazwa polska: Ogórecznik lekarski Nazwa botaniczna: Borago officinalis L. Rodzina botaniczna: Ogórecznikowate (Boraginaceae) Surowiec: ziele krojone Opis produktu Ogórecznik ziele krojone to suszony…
Ogórki kwaszone, zwane także kiszonymi, to produkt pełen smaku i zdrowia. Jest podstawą wielu dań kuchni polskiej. Ogórki kwaszone liofilizowane są doskonale, ale naturalnie zakonserwowane dzięki czemu pozostają świeże i smaczne przez długi czas. Polecane…
Liofilizacja pozwala na utrzymanie świeżości ogórka i wykorzystanie go w dowolnej sytuacji. Jest to produkt niezwykle bogaty w witaminy i minerały, mikro- i makroelementy. Suszenie sublimacyjne pozwala na zmniejszenie jego objętości, co sprawia, że jest…
Okoubaka aubrevillei to drzewo rosnące w dżungli, które osiąga wysokość do 40 metrów; jego pień może mieć do trzech metrów obwodu. Drzewo jest ogromne w koronie i krzaczaste, a jego gałęzie opadają. Liście są wydłużone, jajowate, mają około 15 cm długości…
Okoubaka aubrevillei to drzewo rosnące w dżungli, które osiąga wysokość do 40 metrów; jego pień może mieć do trzech metrów obwodu. Drzewo jest ogromne w koronie i krzaczaste, a jego gałęzie opadają. Liście są wydłużone, jajowate, mają około 15 cm długości…
Niezwykły dar natury – olej kokosowy. Pozyskiwany jest z kopry, twardego miąższu orzechów kokosowych. Produkt nierafinowany, o zapachu i smaku kokosa. Najbardziej naturalna wersja oleju. Nieoczyszczany, bez zawartości związków chemicznych, naturalny.…
Niezwykły dar natury – olej kokosowy. Pozyskiwany jest z kopry, twardego miąższu orzechów kokosowych. Produkt nierafinowany, o zapachu i smaku kokosa. Najbardziej naturalna wersja oleju. Nieoczyszczany, bez zawartości związków chemicznych, naturalny.…
Doskonały olej, który swoimi właściwościami przyćmiewa niemal wszystkie inne na świecie. Nierafinowany, nieoczyszczany za pomocą związków chemicznych, tłoczony na zimno. Naturalny, o drogocennym składzie, stosowany w kosmetyce oraz farmaceutyce. Nieraz…
infor NAJWAŻNIEJSZE CECHY SKŁAD: dziegieć brzozowy - 100,0%. Należy dodać 10–30% oleju do maści, 3% do kremów i balsamów, 5% do szamponów i mydeł, 3% do płynów po goleniu, 3% do perfum oraz 10–50% do innych produktów pielęgnacyjnych. Przeciwwskazania:…
Dzika róża to krzew pochodzący z rodziny różowatych. Jest popularna i często wykorzystywana w przemyśle gastronomicznym, kosmetycznym, perfumeryjnym czyw kręgach medycyny naturalnej. Olej z pestek doskonale nadaje się do stosowania na skórę, także podczas…
Olej z mango ma stałą konsystencję, nieco podobną do oleju kokosowego. Z tego też powodu nazywany bywa masłem. Stosowany w kosmetyce jako środek do pielęgnacji skóry, pomocny przy drobnych ranach czy skaleczeniach. Nadaje się do każdego rodzaju skóry,…