Olej tylko z nazwy, gdyż w rzeczywistości jest to płynny wosk uzyskiwany z nasion jojoba metodą tłoczenia na zimno. Jest żółty, nie ma zapachu ani smaku. W związku ze swymi właściwościami jest wykorzystywany w kosmetyce oraz farmaceutyce. Używany także…
Olej tylko z nazwy, gdyż w rzeczywistości jest to płynny wosk uzyskiwany z nasion jojoba metodą tłoczenia na zimno. Jest żółty, nie ma zapachu ani smaku. W związku ze swymi właściwościami jest wykorzystywany w kosmetyce oraz farmaceutyce. Używany także…
Płynny wosk z krzewu jojoba, który nazywany jest olejem. Ma niezwykłe właściwości, ale jest bezzapachowy i nie posiada smaku. Tłoczony na zimno, ma jasnożółtą barwę. Często wykorzystywany, zwłaszcza w kosmetyce oraz farmaceutyce. Stosowany także w medycynie…
Olej o niezwykłych właściwościach, bogaty w kwasy tłuszczowe. Jest rodzajem płynnego wosku uzyskiwanego w wyniku tłoczenia na zimno nasion jojoba, krzewu porastającego Amerykę Północną. Ma jasnożółtą barwę, jest bezwonny i bez smaku. Wykorzystywany w…
Niezwykły olej z moreli, znanego owocu, który porasta na drzewach z rodziny różowatych. Olej powstaje poprzez tłoczenie na zimno pestek moreli. Jest niezwykle bogaty w witaminy, głównie A, C oraz E. Wykazuje właściwości pielęgnacyjne. Stosowany w wielu…
Niezwykły produkt, całkowicie naturalny, znany już od wielu wieków. Nazywany „płynnym złotem Maroka”, olej powstający w sposób całkowicie tradycyjny, ma szerokie działanie i zastosowanie, m.in. w farmaceutyce czy kosmetyce. Używany, zwłaszcza na terenach…
Znany od wieków, charakterystyczny, głównie w zapachu, cierpkim i intensywnym. Powstaje poprzez tłoczenie na zimno nasion lnu. Jest stosowany w kosmetyce oraz farmaceutyce. Niegdyś silnie eksploatowany w kuchni, obecnie stracił na swoim znaczeniu. Olej…
Znany od wieków, charakterystyczny, głównie w zapachu, cierpkim i intensywnym. Powstaje poprzez tłoczenie na zimno nasion lnu. Jest stosowany w kosmetyce oraz farmaceutyce. Niegdyś silnie eksploatowany w kuchni, obecnie stracił na swoim znaczeniu. Olej…
Znany od wieków, charakterystyczny, głównie w zapachu, cierpkim i intensywnym. Powstaje poprzez tłoczenie na zimno nasion lnu. Jest stosowany w kosmetyce oraz farmaceutyce. Niegdyś silnie eksploatowany w kuchni, obecnie stracił na swoim znaczeniu. Olej…
Znany od wieków, charakterystyczny, głównie w zapachu, cierpkim i intensywnym. Powstaje poprzez tłoczenie na zimno nasion lnu. Jest stosowany w kosmetyce oraz farmaceutyce. Niegdyś silnie eksploatowany w kuchni, obecnie stracił na swoim znaczeniu. Olej…
Znany od wieków, charakterystyczny, głównie w zapachu, cierpkim i intensywnym. Powstaje poprzez tłoczenie na zimno nasion lnu. Jest stosowany w kosmetyce oraz farmaceutyce. Niegdyś silnie eksploatowany w kuchni, obecnie stracił na swoim znaczeniu. Olej…
Znany już w starożytnym Egipcie, gdzie nazywany był „Złotem Faraonów”. Tłoczony z nasion czarnuszki, rośliny z rodziny jaskrowatych, która pochodzi z Iraku i Turcji. Olejek znajduje zastosowanie w medycynie, kosmetyce i w kuchni. Jego lekko korzenny…
Czarnuszka, czyli tzw. „Złoto Faraonów”, tłoczona na zimno jest źródłem wyjątkowego olejku stosowanego w kosmetyce, medycynie naturalnej oraz w gastronomii. Sama roślina pochodzi z Iraku oraz Turcji. Ma niezwykły, nieco korzenny smak, który pasuje do…
Znany już w starożytnym Egipcie, gdzie nazywany był „Złotem Faraonów”. Tłoczony z nasion czarnuszki, rośliny z rodziny jaskrowatych, która pochodzi z Iraku i Turcji. Olejek znajduje zastosowanie w medycynie, kosmetyce i w kuchni. Jego lekko korzenny…
CharakterystykaMajeranek w wariancie mielonym to rozwiązanie nader uniwersalne i praktyczne. Zebrany metodą tradycyjną, bez dodatków wspomagaczy oraz konserwantów został poddany naturalnemu procesowi suszenia i mielenia, by zamknąć go w szczelnym – specjalnym…
CharakterystykaMajeranek Polski to mieszanka przypraw, która powstała z myślą o rodzimej sztuce kulinarnej. Zamknięta w specjalnym – szczelnym opakowaniu o pojemności 1 KG mieszanka przypraw charakterystycznych dla doby staropolskiej z kluczowym udziałem…
Charakterystyka Niezwykle aromatyczna przyprawa o lekko słodkim i ostrym smaku to główny składnik potraw kuchni meksykańskiej i hiszpańskiej. Jako dodatek wzmacniający wyrazistość smaku występuje również w daniach orientalnych, węgierskich i portugalskich.…
Skład:goździki, imbir skórka, cynamon mielony Charakterystyka:Krótki skład to jedna z największych zalet tej przyprawy. Mieszanka goździków, imbiru i cynamonu to doskonałe połączenie gwarantujące niezwykły smak grzańca, popularnego zwłaszcza zimową porą.…
Skład w różnych proporcjach Sól, liść laurowy, kminek, pieprz, papryka słodka, gorczyca, czosnek, cebula, jałowiec, ziele, kolendra, aromat grzybowy, kurkuma, cukier, chili.CharakterystykaGulasz to przede wszystkim rozsławiona przez kuchnię węgierską…
SkładKminek, gorczyca biała, czosnek, papryka słodka, glutaminian sodu, sól, cebula, pietruszka nać, cukierCharakterystykaPrzyprawa ta w doskonały sposób wzbogaci i ożywi kanapki przygotowywane w domu. Wiadomo, że w połączeniu z warzywami ta przyprawa…
Skład:kminek, gorczyca biała, czosnek, papryka słodka, sól, cebula, pietruszka nać, cukier Charakterystyka:Prostota jest najlepszym doradcą w kuchni. Proste, ale dobrej jakości Składniki: stanowią podstawę przyprawy do kanapek. Jest ona doskonała do…
Skład:pieprz biały, cebula, kminek, bazylia, oregano, pietruszka nać, koper nać, papryka słodka, sezam, sól Charakterystyka:Wyjątkowa mieszana do posypywania na kanapki. Prosta i niewydumana receptura. Wysokiej jakości Składniki:, które stanowią podstawę…
Skład Cebula, czosnek, pieprz czarny, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe, kminekCharakterystykaKaszanka jest bardzo często spożywana w naszym kraju. Ludzie lubią ją zarówno tradycyjnie, na zimno, jak też na ciepło – przyrządzoną na patelni lub…