Święta roślina Meksyku, czyli nopal, inaczej zwany opuncją figową. Jest kaktusem, który stanowi jedno z podstawowych pożywień mieszkańców meksykańskich pustyń. Liście nopalu są bogate w Składniki: odżywcze oraz witaminy i sole mineralne. Mają wyjątkowy…
Nopal jest hiszpańską nazwą kaktusa opuncji figowej. Jego liście są niezwykle popularną przyprawą na Półwyspie Iberyjskim. Nopal jest bogaty w Składniki: odżywcze oraz zdrowotne. Jest całkowicie naturalny i hipoalergiczny. Źródło soli mineralnych oraz…
Oczar wirginijski – kora mielona na pył (Hamamelis virginiana) Nazwa polska: Oczar wirginijski Nazwa botaniczna: Hamamelis virginiana L. Rodzina botaniczna: Oczarowate (Hamamelidaceae) Surowiec: Kora oczaru wirginijskiego, mielona na pył (Hamamelidis…
Oczar wirginijski – kora mielona na pył (Hamamelis virginiana) Nazwa polska: Oczar wirginijski Nazwa botaniczna: Hamamelis virginiana L. Rodzina botaniczna: Oczarowate (Hamamelidaceae) Surowiec: Kora oczaru wirginijskiego, mielona na pył (Hamamelidis…
Ogórecznik ziele krojone – Borago officinalis L. Nazwa polska: Ogórecznik lekarski Nazwa botaniczna: Borago officinalis L. Rodzina botaniczna: Ogórecznikowate (Boraginaceae) Surowiec: ziele krojone Opis produktu Ogórecznik ziele krojone to suszony…
Ogórecznik ziele krojone – Borago officinalis L. Nazwa polska: Ogórecznik lekarski Nazwa botaniczna: Borago officinalis L. Rodzina botaniczna: Ogórecznikowate (Boraginaceae) Surowiec: ziele krojone Opis produktu Ogórecznik ziele krojone to suszony…
Okoubaka aubrevillei to drzewo rosnące w dżungli, które osiąga wysokość do 40 metrów; jego pień może mieć do trzech metrów obwodu. Drzewo jest ogromne w koronie i krzaczaste, a jego gałęzie opadają. Liście są wydłużone, jajowate, mają około 15 cm długości…
Okoubaka aubrevillei to drzewo rosnące w dżungli, które osiąga wysokość do 40 metrów; jego pień może mieć do trzech metrów obwodu. Drzewo jest ogromne w koronie i krzaczaste, a jego gałęzie opadają. Liście są wydłużone, jajowate, mają około 15 cm długości…
Antycellulitowy, specjalny olej, który działa już po kilku tygodniach stosowania. Jest niezwykle skuteczny i całkowicie naturalny, dzięki czemu wiemy, że nie powoduje podrażnień czy uczuleń. Olej skomponowany z myślą o kobietach walczących z cellulitem.…
Produkt wysokogatunkowy, drogocenne płynne złoto Maroka. Wyjątkowy olej o niezwykłych właściwościach, stosowany w farmaceutyce, medycynie naturalnej, gastronomii oraz kosmetyce. Do stosowania na skórę. Tłoczony tradycyjną metodą na zimno. Doskonały,…
Wyjątkowy, rzadko spotykany olej wytwarzany z drzewa palmowego atalia, które naturalnie porasta obszar Amazonii oraz Afryki. Jest naturalnym, wysokogatunkowym produktem do codziennej pielęgnacji włosów oraz skóry. Skuteczny w walce z cellulitem, z łamiącymi…
Doskonały, wysokogatunkowy olej z nasion herbaty. Nadaje się on głównie do pielęgnacji włosów. Ma wiele drogocennych składników, które pomagają w naturalnym procesie dbania o włosy. Jest nieco kleisty w dotyku, ma niezwykły zapach, a przez swoje właściwości…
Doskonały olej, który swoimi właściwościami przyćmiewa niemal wszystkie inne na świecie. Nierafinowany, nieoczyszczany za pomocą związków chemicznych, tłoczony na zimno. Naturalny, o drogocennym składzie, stosowany w kosmetyce oraz farmaceutyce. Nieraz…
Olej kokosowy jest niezwykle popularny, znany przede wszystkim ze swojej uniwersalności. Olej rafinowany doskonale nadaje się do gotowania, gdyż w wyniku produkcji traci naturalny posmak i zapach kokosa. Produkowany z kopry, twardego miąższu orzecha…
Niezwykły olej, nieco zapomniany, o całym szeregu doskonałych z punktu widzenia naszego organizmu wartości odżywczych. Powstaje on z naturalnych składników, konkretniez siewnej odmiany konopi. Jest niezwykle wartościowy pod względem zdrowotnym. Może…
Pochodzący z Indii, stworzony przez naturę dla zdrowia i urody. Pozyskiwany z miodły indyskiej, zwanej także drzewem margosa. Uniwersalne zioło, tzw. „roślina obiecana”. Pozyskiwany z nasion, ma barwę ciemnobrązową, gorzki w smaku. Używany głównie w…
Pochodzący z Indii, stworzony przez naturę dla zdrowia i urody. Pozyskiwany z miodły indyskiej, zwanej także drzewem margosa. Uniwersalne zioło, tzw. „roślina obiecana”. Pozyskiwany z nasion, ma barwę ciemnobrązową, gorzki w smaku. Używany głównie w…
infor NAJWAŻNIEJSZE CECHY SKŁAD: dziegieć brzozowy - 100,0%. Należy dodać 10–30% oleju do maści, 3% do kremów i balsamów, 5% do szamponów i mydeł, 3% do płynów po goleniu, 3% do perfum oraz 10–50% do innych produktów pielęgnacyjnych. Przeciwwskazania:…
Krokosz barwierski jest rośliną o błyszczących liściach. To właśnie z tej rośliny powstaje wyjątkowy olej, który zachwyca swoimi właściwościami. Jest wykorzystywanyw medycynie naturalnej, w farmaceutyce oraz kosmetyce. Dzięki składnikom w nim zawartym…
Doskonały olej pochodzący z niezwykłej rośliny, krokosza barwierskiego, którego charakterystyczne, błyszczące, ciemnoczerwone liście są źródłem wielu drogocennych składników. Olej z krokosza może być stosowany na zewnątrz naszego ciała, jak i wewnątrz.…
Nasiona ogórecznika są niezwykłym dostarczycielem drogocennych substancji. Są one bogate w boragoglandynę, czyli specjalny olej zawierający m.in. nienasycone kwasy tłuszczowe. Dostępny zarówno w kosmetykach, jak i parafarmaceutykach i lekach. Niezwykła…